O MedILS

MedILS je osnovan 2003. godine od strane prof. Miroslava Radmana i prof. Marije Alačević, kao neovisni, međunarodni i neprofitni znanstveno-istraživački institut, vođen od strane profesionalaca posvećenih uvođenju najboljih mehanizama i praksi za stvaranje najkvalitetnijeg znanstvenog okruženja za iznimne međunarodne i domaće znanstvenike.

MedILS predstavlja utjelovljenje dugotrajne inicijative osnivača ka uspostavi međunarodnog centra izvrsnosti, vodećeg u području prirodnih znanosti, a smještenog u Splitu, Hrvatska.

Istraživački rad MedILS-a je u prvom redu usmjeren na razvoj vrlo originalnih, multidisciplinarnih pristupa dizajniranih za pružanje novih pogleda u temeljne pojmove molekularne biologije i funkcioniranje živih organizama. Podržan od strane vodećih svjetskih znanstvenika i znanstveno-istraživačkih institucija u području prirodnih znanosti, kao i state-of-the-art tehnologija partnerskih institucija i suradnika, MedILS je već postavio scenu za ambiciozne i visoko produktivnu budućnost..

Video