Projekti

Europska noć istraživača

Europska noć istraživača

 

Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača, koja će se održati u petak, 30. rujna, u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku.

Istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a održat će se u vremenu od 17:00 – 22:00 h na popularnim gradskim lokacijama.

Izdvajamo samo mali dio onoga što vas očekuje.

 

Split – Marmontova ulica i Prokurative

Posjetitelji će na jednu večer imati mogućnost postati forenzičari, ekstrahirati svoju DNA, procijeniti svoju metaboličku i plućnu dob, kreativno se izraziti izradom moodboarda, te saznati kako pomoću računala možemo rješavati probleme na koje nailazimo u stvarnom svijetu. Jednostavnim pokusima istražit ćemo osjetila, napraviti svoju lava-lampu, saznati što se krije ispod površine mora te zaviriti u mikroskopski svijet vinove loze.

Očekuje vas preko 30 zanimljivih aktivnosti na otvorenom, kao i niz predavanja u Francuskoj alijansi.

Tamo ćete u opuštenoj atmosferi i razgovoru sa znanstvenicima, između ostalog, saznati zašto je važno spavati, je li naša sudbina zapisana u našim genima i hoćemo li ikada pobijediti tumore.

 

Pratite nas na https://jaistrazujem.hr/, gdje možete pronaći cijeli program.

Poveznice

Name:
Email:
Subject:
Message:
x