Doktorski studij biofizike

    Doktorski studij biofizike

    Osnovni cilj Doktorskog studija biofizike je razvijanje neovisnih kreativnih znanstvenika koji lako mogu prenijeti svoje vještine i ciljeve istraživanja iz fizikalnih znanosti u znanosti o životu, kao i obrnuto. Doktorski studij biofizike u Splitu nudi mogućnost sticanja doktorata iz više naprednih područja biofizike, počevši od strukturalne bioinformatike, preko fizike u medicini pa sve do računalne fizike makromolekula.

    Kao temelj naprednog istraživanja u nekom od desetaka sudjelujućih laboratorija, ovaj doktorski program nudi širok spektar obveznih i izbornih kolegija koje vodi mnoštvo znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva, a koji se osim nastavnih aktivnosti aktivno bave i znanstveno-istraživačkim radom. Osmišljen kao vrlo fleksibilan program, doktorski studij biofizike prima učesnike koji su završili različite diplomske studije (od fizike i kemije do molekularne biologije i drugih).

    Doktorat iz biofizike predstavlja snažan temelj za neovisnu znanstveno-istaživačku karijeru u akademskom okružju, no u današnjem modernom društvu doktorat iz interdisciplinarnog područja kao što je biofizika je istovremeno i odlično polazište za uspješnu i kreativnu karijeru u industriji, biotehnologiji ili u vladinim upravljačkim organizacijama.