Novosti

MedILS nova nastavna baze Sveučilišta u Splitu

MedILS nova nastavna baze Sveučilišta u Splitu

Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS  i Arheološki muzej u Splitu postali su nove nastavne baze Sveučilišta u Splitu i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Naime, tripartitne Ugovore o suradnji u ponedjeljak, 27. ožujka, u vijećnici PMF-a  potpisali su rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te  Jelena Ružić, ravnateljica Medils-a, i mr. sc. Damir Kliškić, ravnatelj Arheološkog muzeja.  

Tom prigodom je dekanica Puizina kazala kako će suradnjom Fakulteta s ovim institucijama studenti biti na dobitku, jer će im se zasigurno poboljšati kvaliteta studiranja, omogućit će im se realizacija studentske prakse uz mentoriranje djelatnika ovih institucija te zajednički znanstveni i stručni projekti. 

Prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, istaknuo je važnost bliske suradnje znanosti i gospodarstva, posebno u segmentu rješavanja tehnoloških problema i iznalaženju inovativnih rješenja. Stoga je naglasio važnost potpisivanja ugovora s nastavnima bazama za Sveučilište jer će na taj način studenti dobiti kvalitetnu stručnu praksu, kojom se stiču trajna znanja. Kazao je kako je sukladno Strategiji Sveučilište odlučilo 21. travnja slaviti kao dan nastavnih baza i na taj način svim zahvaliti se suradnim ustanovama i mentorima.

Jelena Ružić je pozdravila ovu inicijativu, istaknuvši da će na ovaj način zajednički doprinijeti razvoju znanosti. Damir Kliškić je kazao kako se u Arheološkom muzeju  upravo odvija matematička radionica koja je odlično posjećena te izrazio nadu daljnje uspješne suradnje na tom tragu, izrazivši želju za suradnjom i s Kemijsko-tehnološkim fakultetom.

Poveznice

Name:
Email:
Subject:
Message:
x