Novosti

 • 13
  ožu, 2020

Slobodna Dalmacija

Tinka Vidović, mlada Vrgorka, osvojila je treće mjesto na svjetskom natjecanju u otkrivanju potencijalnog lijeka protiv koronavirusa.

Natjecanje je organizirala američka tvrtka Sage-health čiji su osnivači, softwerski inženjer Siraj Raval i radiolog dr. John Billings, uz dr. Paula Mastersa, virologa specijaliziranog za molekularnu genetiku koronavirusa, bili i u ocjenjivačkom sudu.

 • 13
  ožu, 2020

Večernji list

Najznačajniji rezultat koji je dobila jest taj da bi valproična kiselina mogla djelovati pozitivno protiv koronavirusa.

 • 26
  vlj, 2020

Večernji List

Radman smatra kako će se slične situacije ponavljati i u budućnosti, a ponajprije zbog globaliziranog i hedonističkog svijeta te međunarodne ekonomije koja predmnijeva kontinuirana putovanja, gužve i neoprezne odnose u koje suvremeni ljudi olako stupaju

 • 25
  vlj, 2020

Slobodna Dalmacija

Otkriće mojeg tima rezultat je istinskog timskog napora, a bilo je uključeno 38 znanstvenika iz
različitih znanstvenih specijalnosti, kao što su genetičari, stanični biolozi... i to iz devet različitih
institucija u Kanadi, Hrvatskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i SAD-u – kazao nam je Štagljar

 • 25
  vlj, 2020

Večernji list

Tumor nakon nekog vremena mutira i tada lijekovi više ne djeluju, a novi lijek nudi spas jer blokira energiju koja tumoru i metastazama omogućuje rast.

 • 25
  vlj, 2020

HRT vijesti

Velik uspjeh postigao je hrvatsko-kanadski tim znanstvenika predvođenog jednim od naših najcjenjenijih stručnjaka Igorom Štagljarom.

 • 25
  vlj, 2020

Index.hr

HRVATSKO-KANADSKI tim znanstvenika, predvođen jednim od naših najcjenjenijih stručnjaka Igorom Štagljarom, postigao je veliki uspjeh u borbi protiv raka pluća.