Organizacija događanja

INTERDISCIPLINARNI “THINK TANK” ZA KREATIVNU ZNANOST

Mediteranski institut za istraživanje života – MedILS je institut za prirodne znanosti, zamišljen kao međunarodni centar izvrsnosti za molekularnu biologiju. Smješten je u park šumi Marjan, na jednoj od najljepših obala Jadranskog mora. MedILS nudi jedinstvene preduvjete za održavanje radionica i konferencija visoke kvalitete. Institut ima nekoliko potpuno opremljenih dvorana.

Gosti su smješteni u udobnim sobama s kupaonicom. Sve sobe su klimatizirane, imaju telefon i high-speed Internet pristup. Tri obroka dnevno (doručak, ručak i večera) i kava u pauzi kod predavanja mogu se organizirati u Institutu.

Grupni rad se može održati izvan Instituta, u parku gdje su dostupne klupe, stolovi i bežični pristup internetu. Okoliš pruža mnoge mogućnosti za različite aktivnosti u slobodno vrijeme, uključujući i kupanje na obližnjim plažama, trčanje i planinarenje u park šumi Marjan, ili igranje košarke na košarkaškom igralištu Instituta. Grad Split, sa svojom slikovitom starom gradskom jezgrom, nudi obilje restorana, barova i trgovina, a nalazi se na 20 minuta pješice ili 5 minuta autobusom od Instituta.

Europska noć istraživača

Europska noć istraživača

 

Pridružite nam se na Europskoj noći istraživača, koja će se održati u petak, 30. rujna, u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Dubrovniku.

Istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a održat će se u vremenu od 17:00 – 22:00 h na popularnim gradskim lokacijama.

Izdvajamo samo mali dio onoga što vas očekuje.

 

Split – Marmontova ulica i Prokurative

Posjetitelji će na jednu večer imati mogućnost postati forenzičari, ekstrahirati svoju DNA, procijeniti svoju metaboličku i plućnu dob, kreativno se izraziti izradom moodboarda, te saznati kako pomoću računala možemo rješavati probleme na koje nailazimo u stvarnom svijetu. Jednostavnim pokusima istražit ćemo osjetila, napraviti svoju lava-lampu, saznati što se krije ispod površine mora te zaviriti u mikroskopski svijet vinove loze.

Očekuje vas preko 30 zanimljivih aktivnosti na otvorenom, kao i niz predavanja u Francuskoj alijansi.

Tamo ćete u opuštenoj atmosferi i razgovoru sa znanstvenicima, između ostalog, saznati zašto je važno spavati, je li naša sudbina zapisana u našim genima i hoćemo li ikada pobijediti tumore.

 

Pratite nas na https://jaistrazujem.hr/, gdje možete pronaći cijeli program.

Poveznice

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Kontakt

Irena Rajić

Tajnica

tel: +385(0)21555600
fax: +385(0)21555605
e-mail: irena.rajic@medils.hr

 

 

 

 

 

Jelena Ružić 

v.d. ravnatelj

tel: +385(0)21555600 (616)
fax: +385(0)21555605
e-mail: jelena.ruzic@medils.hr

 

16
stu 2022
Događanja

Suradnja civilnog sektora, javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i...

Više
10
stu 2022
Događanja

Događanja u okviru DOTS projekta

Više
27
lis 2022
Događanja

CANTICUM MEGAPTERAE II – The Evolution

Više
14
lis 2022
Događanja

CREATE the future we need

Više
11
lis 2022
Događanja

Transnational Giving Europe – 2022 Steering Committee

Više
16
ruj 2022
Događanja

LP Duo Koncert

Više
17
kol 2022
Događanja

PROMISE konferencija

Više
17
kol 2022
Događanja

PROMISE Learning Expedition

Više
19
svi 2022
Događanja

Workshop "Culturing primary neurons"

Više
19
svi 2022
Događanja

Guest lectures at MedILS

Više