Dojmovi

  Impresija

  Povratak na listu

  Shelly Pranić

   Rođena sam u Americi, ali moji su roditelji došli s Jamajke i ja sam ponosna na svoje porijeklo. Možda će vam biti čudno, no kad sam došla u Split, pomislila sam da se vraćam kući jer nalazim mnogo sličnosti između ovdašnjeg i načina života na Jamajci

   Svoga sam supruga upoznala prije tri godine u Philadelphiji, a kad mi je spomenuo da bi se želio vratiti u Hrvatsku, ta mi se ideja svidjela. U Split smo se doselili u ožujku prošle godine.Poslala sam svoj životopis u Medils i pozvali su me na razgovor. Volontirala sam dok laboratoriji nisu bili opremljeni, a zatim sam počela raditi kao laboratorijski menadžer. Odnedavno surađujem i s dr. Vanjom Nagy, koja je došla iz New Yorka, a radi u grupi dr. Ivana Đikića.

   Ja bih na ljeto trebala magistrirati na Sveučilištu Thomas Jefferson, a moj bi suprug trebao doktorirati na Sveučilištu Temple u Philadelphiji.

   Željela bih nakon toga doktorirati, nastaviti raditi u Medilsu te biti svjedok kako ovaj institut raste . Volim život u Splitu, a zasad ne znam mnogo hrvatskih riječi. No sviđa mi se što su ljudi otvoreni i srdačni prema meni, često mi kažu da im je drago što sam došla živjeti u Hrvatsku.